23 tys. ciasteczek do koñca roku, 317 mkw na bal, 1 tys. poduszek, 8 tys. kart magnetycznych. Hotel DoubleTree by Hilton we Wroc³awiu przygotowuje siê do otwarcia – ju¿ 10 sierpnia.
Do koñca roku go¶cie hotelu DoubleTree by Hilton we Wroc³awiu otrzymaj± 23 tys. s³ynnych ciasteczek, a do pokoi zostanie dostarczonych ³±cznie ok. 29 tys. butelek wody mineralnej (0,5 l). Hotel zamówi³ te¿ partiê 8 tys. kart magnetycznych (do otwierania drzwi w pokojach), 10 tys. d³ugopisów (do pokoi i sal konferencyjnych) czy 7 tys. podk³adek pod napoje.
– Jeste¶my w momencie tu¿ przed otwarciem. Skompletowali¶my ju¿ ca³e wyposa¿enie i niezbêdne sprzêty. Obecnie dopracowujemy szczegó³y. Dbamy o ka¿dy detal, który wp³ywa na przyjazn± atmosferê oraz dobry nastrój go¶ci – mówi Matthias Herd, dyrektor generalny DoubleTree by Hilton Wroclaw.
400 go¶ci, 1 tys. poduszek
We wroc³awskim hotelu DoubleTree by Hilton jest 189 pokoi, w tym 54 o podwy¿szonym standardzie: 14 Deluxe, 28 Executive i 12 apartamentów (najbardziej ekskluzywny ma powierzchniê 113 mkw.). W sumie hotel mo¿e przyj±æ 400 go¶ci.
Czekaj± na nich m.in. 264 komfortowe, zaprojektowane na miarê materace – to jeden z wyró¿ników sieci DoubleTree by Hilton. Przygotowane jest ju¿ wszystko, czego potrzebuj± go¶cie, m.in.: 210 ¿elazek, 500 szlafroków, 400 ko³der, 2,2 tys. wieszaków, 1000 poduszek czy 4,7 tys. rêczników.
500 osób na konferencji, 317 mkw na bal
Do dyspozycji hotelowych go¶ci jest równie¿ 7 sal konferencyjnych. Razem z sal± bankietow± mog± pomie¶ciæ równocze¶nie do 500 osób. W salach konferencyjnych ¶ciany s± mobilne, dziêki czemu powierzchniê mo¿na zmieniaæ i aran¿owaæ przestrzeñ do aktualnych potrzeb.
Sala balowa robi du¿e wra¿enie. Ma powierzchniê 317 mkw. (powierzchnia parkietu tanecznego to 30 mkw), a wysoko¶æ 5,5 m.
- Zajmuje po czê¶ci dwie podziemne kondygnacje i umo¿liwia organizacjê eventów ró¿nego rodzaju. Mog± siê tu odbywaæ nie tylko bale i podobne imprezy, lecz równie¿ pokazy mody lub na przyk³ad premiera nowego modelu auta. Mo¿emy je nawet podwiesiæ pod sufitem na specjalnych, bardzo wytrzyma³ych hakach – opowiada Matthias Herd.
250 strojów dla 100 pracowników
Specjalnie dla pracowników wroc³awskiego DoubleTree by Hilton zaprojektowana zosta³a pe³na, unikatowa kolekcja strojów. G³ówna idea jest wspólna dla ca³ej linii, ale projekty dla poszczególnych stanowisk ró¿ni± siê w zale¿no¶ci od ich charakteru i miejsca.
– W hotelu bêdzie pracowaæ blisko 100 osób. £±cznie przygotowanych zosta³o ok. 250 kompletów odzie¿y, w tym na przyk³ad 12 sukienek dla hostess, 40 strojów dla kucharzy i tyle samo dla obs³ugi recepcji. Kolekcja akcentuje klimat wroc³awskiego hotelu, a jednocze¶nie odzwierciedla najwa¿niejszej warto¶ci sieci DoubleTree by Hilton, czyli go¶cinno¶æ i otwarto¶æ – mówi Matthias Herd.
W pe³ni wyposa¿ona jest ju¿ hotelowa kuchnia, m.in. w ponad 2 tys. sprzêtów kuchennych takich jak deski, tarki, garnki i garnuszki, patelnie, chochle itd. Przygotowano tak¿e ponad 1 tys. bawe³nianych, bia³ych serwetek dla go¶ci.
– Nawi±zali¶my ju¿ wspó³pracê z 16 dostawcami produktów spo¿ywczych. Wybór kooperantów ma dla nas bardzo du¿e znaczenie, poniewa¿ stawiamy na menu sezonowe z du¿ym udzia³em produktów regionalnych – podkre¶la Matthias Herd.
Na parterze hotelu powstaje OVO Bar & Restaurant, miejsce, jakiego dot±d we Wroc³awiu nie by³o. Bêdzie je wyró¿niaæ najwy¿szej jako¶ci obs³uga, otwarta atmosfera, jak równie¿ bogaty wybór koktajli. W tym przypadku liczby nie s± jeszcze znane.
otomedia.pl
Wracaj do poprzedniej strony »