Wroc³aw, 50-266 Wroc³aw ul. Wyspa S³odowa 10
tel. 071 322 60 77
Mieszcz±ca siê na parterze hotelu restauracja "Karczma M³yñska" swoj± rustykaln± (na¶laduj±c± konstrukcjê szachulcow±) aran¿acj± tworzy przytulne i swojskie wnêtrze, które odtwarza niepowtarzaln± atmosferê dawnej karczmy czy gospody.
Bar i restauracja "Karczma M³yñska" zapraszaj± do zapoznania siê ze specja³ami kuchni polskiej i miêdzynarodowej. Szef kuchni poleca dania kuchni staropolskiej z elementami kuchni europejskiej oraz wy¶mienite desery. Menu zadowoli najwybredniejsze gusty.
W miesi±cach letnich nad brzegiem Odry czynny jest letni taras z piêknym widokiem na Ostrów Tumski. Tu chêtnie odpoczywaj± tury¶ci i Wroc³awianie.
Szef Kuchni poleca :
Przystawka: sa³atka z panierowanymi boczniakami na sosie jogurtowym z odrobina czosnku i cz±stkami gotowanego jajka
Zupa Tumska: ¶mietanowo-pieczarkowa z ³ososiem , koprem zabielana wiejsk± ¶mietan±
Danie G³ówne: ¿eberka z zalewy sosjowo-miodowej serwowane z kapust± zasma¿an± i ziemniakami sma¿onymi w talarkach okraszane skwarkami boczku z duszona cebulk±
Danie G³ówne: filetowany sum w cie¶cie piwnym serwowany z sosem czosnkowym ziemniakami gotowanymi z mas³em i koperkiem i warzywami blanszowanymi
Deser: pieczone cz±stki jab³ka w cie¶cie podawane z ga³k± lodów waniliowych na sosie owocowym
Szef Kuchni poleca , na wcze¶niejsze zamówienie :
- szyjki rakowe podawane w sosie ma¶lano-¶mietanowym z koprem i odrobina estragonu
- roladka z polêdwiczki wieprzowej faszerowana góralskim oscypkiem i boczkiem
A w nied³ugim czasie w menu Karczmy M³yñskiej pojawi± siê Placki Karczmiarza podawane z potrawk± miêsn± i wiejsk± ¶mietan± oraz flaczki gotowane na rosole po szlachecku.
Wracaj do poprzedniej strony »