Do dyspozycji Go¶ci pozostaje restauracja Zamkowa w trzech salach zamkowych.
Na parterze w dawnej Garderobie Hrabiego mie¶ci siê bar i sala ¶niadañ dla Go¶ci hotelu. Wchodzi siê do niej z g³ównego hallu. Stylowe pomieszczenie zdobi ciemny belkowany strop i wysoka boazeria deskowa.
Posi³ki mo¿na spo¿ywaæ równie¿ w Sali Balowej, zwan± dawniej Francusk±. Empirowa bladoró¿owa i bia³a dekoracja ¶cian i sufitu pochodzi z pocz±tku XIX w. Sala powiêkszona jest o wykusz (czê¶æ wie¿y frontowej), którego okna dodatkowo do¶wietlaj± pomieszczenie.
W takim stylowym otoczeniu wyj±tkowo smakuj± potrawy polecane przez szefa kuchni. Wzorem naszych przodków dbamy wyj±tkowo o podniebienia naszych Go¶ci. Menu oferowane przez szefa kuchni zadowoli najwybredniejsze gusty.
Tu¿ obok recepcji w skrzydle dawnej Stajni mie¶ci siê niedu¿a kawiarenka, interesuj±ca ze wzglêdu na zachowane elementy dawnego wystroju stajni (¿³oby przy¶cienne, ¿eliwne obramienia okien, ¿eliwne kolumny, kafelkowa ok³adzina ¶cian w kolorze niebieskim i bia³ym).
W miesi±cach letnich na dziedziñcu zamkowym zaprasza letni ogródek, gdzie mo¿na odpocz±æ przy fili¿ance aromatycznej kawy, kieliszku wina, kuflu dobrego piwa czy przy smacznym deserze.
Szef Kuchni poleca:
Paluszki grissini w szynce parmeñskiej podane z sosem paprykowym i z marynowanej dyni
Delikatny krem ze szparagów podany z kawa³kami ³ososia, sandacza i ¶wie¿ego szpinaku
Gulasz z sarny podany z nale¶nikow± sakiewk± z prawdziwkami
Comber z jelenia w sosie ze ¶liwowicy podany z faszerowanym zio³owym twaro¿kiem ziemniakiem
Pieczona gruszka w sosie karmelowo pomarañczowym podana z briosz± i lodami waniliowymi
Wracaj do poprzedniej strony »