Dodaj do ulubonych | o serwisie | mapa | reklama | kontakt
Ofert w serwisie: 237
Sobota, 7 grudnia 2024, imieniny Agaty, Dalii, Sobies³awa

Dobre miejsca

  Tutaj siê pobawisz »

  Tutaj dobrze zjesz »

  Kina »

  Parki narodowe »

Na weekend,urlop

  Warto pojechaæ »

  Festiwale »

  Warto zobaczyæ »

  Uzdrowiska »

  Hotele »

  Schroniska »

  Pola namiotowe »

  Agroturystyka »

Warto wiedzieæ

  Warunki drogowe »

  Prawa turysty »

  Ustawa o us³ugach tur. »

  Napisz do nas »

  Reklamuj siê u nas »

REKLAMA
trwa inicjalizacja, prosze czekac...Darmowe PRÓBKI 2012
Nasza rekomendacja!

Restauracja w Zamku Kliczków

Osiecznica, Kliczków 8

tel. 0 75 73 40 700 do702

www.kliczkow.com.pl


Do dyspozycji Go¶ci pozostaje restauracja Zamkowa w trzech salach zamkowych.

Na parterze w dawnej Garderobie Hrabiego mie¶ci siê bar i sala ¶niadañ dla Go¶ci hotelu. Wchodzi siê do niej z g³ównego hallu. Stylowe pomieszczenie zdobi ciemny belkowany strop i wysoka boazeria deskowa.

Posi³ki mo¿na spo¿ywaæ równie¿ w Sali Balowej, zwan± dawniej Francusk±. Empirowa bladoró¿owa i bia³a dekoracja ¶cian i sufitu pochodzi z pocz±tku XIX w. Sala powiêkszona jest o wykusz (czê¶æ wie¿y frontowej), którego okna dodatkowo do¶wietlaj± pomieszczenie.

W takim stylowym otoczeniu wyj±tkowo smakuj± potrawy polecane przez szefa kuchni. Wzorem naszych przodków dbamy wyj±tkowo o podniebienia naszych Go¶ci. Menu oferowane przez szefa kuchni zadowoli najwybredniejsze gusty.

Tu¿ obok recepcji w skrzydle dawnej Stajni mie¶ci siê niedu¿a kawiarenka, interesuj±ca ze wzglêdu na zachowane elementy dawnego wystroju stajni (¿³oby przy¶cienne, ¿eliwne obramienia okien, ¿eliwne kolumny, kafelkowa ok³adzina ¶cian w kolorze niebieskim i bia³ym).

W miesi±cach letnich na dziedziñcu zamkowym zaprasza letni ogródek, gdzie mo¿na odpocz±æ przy fili¿ance aromatycznej kawy, kieliszku wina, kuflu dobrego piwa czy przy smacznym deserze.

Szef Kuchni poleca:

Paluszki grissini w szynce parmeñskiej podane z sosem paprykowym i z marynowanej dyni

Delikatny krem ze szparagów podany z kawa³kami ³ososia, sandacza i ¶wie¿ego szpinaku

Gulasz z sarny podany z nale¶nikow± sakiewk± z prawdziwkami

Comber z jelenia w sosie ze ¶liwowicy podany z faszerowanym zio³owym twaro¿kiem ziemniakiem

Pieczona gruszka w sosie karmelowo pomarañczowym podana z briosz± i lodami waniliowymi

Wracaj do poprzedniej strony »

(c) 2006 - 2024 Otomedia sp. z o.o. | O serwisie | Mapa | Reklama | Kontakt | Regulamin
Boles³awiec | Brzeg | Dzierzoniów | G³ogów | Góra ¦l. | Jawor | Jelenia Góra | Kamienna Góra | K³odzko | Legnica | Lubañ | Lubin | Lwówek | Milicz | Nowogrodziec | Nysa | O³awa | Ole¶nica
Paczków | Polkowice | ¦roda ¦l. | Strzelin | ¦widnica | Trzebnica | Wa³brzych | WielkaWyspa | Wo³ów | Wroc³aw | Powiat Wroc³awski | Z±bkowice ¦l. | Zgorzelec | Ziêbice | Z³otoryja
Nieruchomo¶ci | Og³oszenia | Dobre Miejsca | Dolny ¦l±sk
serwis: strony serwisy internetowe